Ocells a l’escola

Durant el juliol hem començat amb el projecte de creació comunitària “Ocells”,
per pintar el mural a la façaca de l’escola Xirinacs. Han participat totes les criatures de l’escola fent diferents activitats artístiques vinculades a les arts plàstiques i l’expressió corporal.
La idea del projecte surgeix del projecte «Un pájaro al día» i de l’experiència propera de la pandèmia i el confinament, el fet que la nostra escola estigui situada al paradigmàtic espai de l’antiga presó de La Model i la necessitat de pensar-nos com comunitat educativa (alumnxs, professionals, famílies) donant importància a les cures, el respecte i el reconeixement, serveixen com eix simbòlic del projecte.
Hem treballat a partir de la figura dels ocells, amb la curiositat de descobrir i prendre consciència de la riquesa i diversitat del nostre ecosistema. Però també hem indagat en els seus significats més simbòlics i en les representacions que al llarg del temps s’han fet d’aquests animals que han representat el moviment, les migracions i els desitjos de llibertat.
Amb els diferents espais d’investigació i creació s’han generat materials (dibuixos, fotografies, collages) que serviran de matèria prima pel disseny d’una imatge, una il·lustració amb la qual realitzarem un mural a les parets exteriors de l’escola, a l’inici del curs vinent.
Tallers de moviment i co-creació amb Julien Martinez